top of page
Obrázek autoraAlejandro Lopez

SFC: Očekávání a realita po prvním galavečeru

2. září 2023


Kdo by si myslel, že malý kluk sedící s kamarádem před televizí, sledující bojové sporty, jednou vstoupí do světa MMA na velkém jevišti? Nathan Walker, zakladatel nové organizace SFC, měl od malička jasnou vizi. Dnes se z něj stala realita, organizace založená na pravidlech MMA s touhou dát šanci každému.

Nathan Walker uprostřed se svými manažery

Walkerova hlavní motivace při založení SFC byla jasná: vytvořit místo, kde se každý může stát hvězdou, získat respekt a proslavit se. "Nezáleží na tom, jaké máte zkušenosti. Můžete být úplný nováček nebo zkušený veterán." zdůrazňuje Walker. Důkazem toho je, že SFC je postaveno na pravidlech MMA, což znamená smíšená bojová umění.


V současné době se zápasníci připravují na vlastní pěst, ale vedení SFC již má v plánu změnu. Pan Walker doufá, že v blízké době bude moci nabídnout zápasníkům špičkové trenéry a tréninková zařízení, kde se budou moci připravovat pod hlavičkou SFC.

A co když jste jen obyčejný občan bez zkušeností v bojových sportech? Máte šanci dostat se do klece? "Kdybych to měl shrnout... Ano." říká Walker s úsměvem.


Všichni s napětím očekávají první galavečer, kdy se nováčci i zkušení bojovníci postaví proti sobě. Walker věří, že to bude noční podívaná, kterou si fanoušci budou pamatovat. A co je připravováno pro ty, kteří budou sledovat z tribuny? "Máme v plánu několik speciálních programů pro fanoušky, ale raději bych ještě neříkal více." dodává tajemně.


Ve světě bojových sportů je však také místo pro disciplínu a etiku. SFC je proti jakémukoli dopingu a má přísná pravidla. Každý, kdo by porušil dopingová pravidla, by byl z organizace vyloučen.


Budova SFC zvenku

Představa vedení SFC před prvním galavečerem


Před prvním galavečerem nově založené organizace bojových sportů, SFC, se nesla ve vzduchu atmosféra vzrušení a očekávání. Veřejnost netrpělivě vyhlížela moment, kdy nováčci i zkušení bojovníci vstoupí do klece a předvedou své schopnosti. Před tímto vzrušujícím večerem jsme si sedli s panem Nathanem Walkerem, zakladatelem SFC, abychom získali jeho pohled na nadcházející událost.


Jeho očekávání byla jasná: "Lidé přijdou a kluci předvedou pěknou podívanou." Ačkoliv měl mnoho plánů a vizí pro tento večer, přiznal, že čeká nějaké nepředvídané komplikace. Ale jeho nadšení a vášeň byly nakažlivé.


Rozhovor po skončení galavečera


Jak probíhal první galavečer? Probíhal podle vašich očekávání?

"No abych se vyjádřil k galavečeru, lidí přišlo hodně, za což jsem neskutečně vděčný. Nicméně byly určité věci, které nám komplikovaly průběh, např. problémy s pultem, neshody s rozhodčím a další. Průběh byl tak 50/50 – začátek byl podle plánu, ale poté se staly neočekávané komplikace."


Jaké byly vaše pocity během večera? Máte nějakého oblíbeného bojovníka?

"Po většinu večera jsem prožíval směs nervozity, nadšení, ale nakonec i zklamání z komplikací, které nás potkaly. Co se týče bojovníků, tak mám mnoho favoritů, ale jedním z nich je určitě Moonlight."


Co fanoušci mohou očekávat od příštího galavečeru?

"Příští galavečer bude určitě lepší. Z chyb, které jsme udělali tentokrát, se poučíme. Chci se také omluvit všem za nepředvídané komplikace, které nastaly."

Dále jsme se ptali pana Walkera na spolupráci s členy SFC, zpětnou vazbu od fanoušků, a jak se připravuje na budoucnost. Jeho nadšení a vášeň pro sport byly patrné během celého rozhovoru a je jasné, že SFC má před sebou světlou budoucnost.



Moonlightem: Reflektujeme jeho první zápas v SFC


Když Nathan Walker oživil svůj dětský sen a založil organizaci SFC, otevřel dveře nové generaci bojovníků, kteří si chtějí vybojovat své místo pod sluncem. Jeden z nich je Moonlight rapper pod pseudonymem Moon, jehož přístup k životu je stejně razantní, jako jeho verše.


Moonlight

Proto jsme za ním vyrazili, aby jsme se ho zeptali na pár otázek

Jak probíhala tvoje příprava do zápasu?

"Můj hlavní trenér, Hru$ky, mě kvůli nějakým závazkům vysadil. Naštěstí jsem měl své homies – JZ a Dynamo. S nimi to byla jiná liga. Sice jsme si dali pár her Mortal Combat, ale to byla spíš chill část" směje se Moon. A upřímně dodává: "Do gymu jsem chodil hlavně kvůli tomu, abych zase nebyl tak mimo formu. Sparingy? No, možná jsme to trochu podcenili."


Popiš nám jak ses cítil když si vstoupil do ringu? Jaká nálada byla mezi fanoušky?

Popisuje svůj vstup do klece jako něco mezi rapovým battle a boxerským zápasem. "Fanoušci? No, byli divocí. Křičeli jen moje jméno a já jsem se snažil neztratit se v tom."


Jaká byla atmosféra během zápasu?

"Atmosféra byla jak na koncertě. Fanoušci šíleli a já jsem dal do toho vše. Můj protivník dostal tři KO za sebou. A ve stylu jsme odešli s celou Siaga crew, chápeš?"


Jak by si zhodnotil průběh večera z organizátorské stránky?

Když jsme se ho zeptali, jak hodnotí organizaci ze strany SFC, Moon nezaváhal: "Byly tam problémy. Myslím, že někteří členové týmu SFC nebyli připraveni na takový tlak. Ale tak, byl to jejich první galavečer. Věřím, že se z toho poučí a příště to bude lepší. Když jsme se ptali jestli máme čekat v šatnách nebo venku. Týpek nám sdělil, že sám neví, ať radši jsme v šatně." A se smíchem dodává: " A stejnak jsme čekali venku před šatnami. "


Byl jsi nervózní? Co od tebe můžeme dál čekat?

Moon, přestože se prezentuje jako sebevědomý rapper a bojovník, také umí být sebekritický. "Víš co, byl to můj první zápas v téhle organizaci. Cítil jsem tlak, ale taky jsem cítil ten adrenalin a energii fanoušků. Byl to něco nového, co mě nutí se dívat zpět a zvažovat, co můžu udělat lépe. Ale jedno vím jistě – chci se vrátit do klece a ukázat, co ve mně je. A hlavně, chci ten titul."



Tak co vy na tohle? Kromě toho, že Moon ukazuje své schopnosti v kleci, máme pro vás něco pikantního. Věděli jste, že je spolumajitelem triády a ještě k tomu členem Siaga crew? Pokud nevíte o co se jedná nebojte se, brzy to napravíme. Připravujeme odhalení, které vám ukáže, co se děje v zákulisí. Nezapomeňte sledovat naše nedělní noviny, kde vám přineseme vše na stříbrném podnose!




Autor: Alejandro Lopez Korekce: Mitchell Bondurant

47 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page