top of page
Obrázek autoraDavid Read

Požár na staveništi ve Vinewoodu: LSFD, LSPD a EMS zvládly situaci profesionálně

5. září 2023


Vinewood, 2. září 2023 - Včera večer vypukl požár na staveništi ve Vinewoodu, který vyžadoval okamžitý zásah místního Hasičského a Záchranného sboru Los Santos (LSFD). Příčina požáru zůstává zatím neznámá, a probíhá intenzivní vyšetřování.


Zásah jednotek LSFD byl náročný, ale naštěstí se obešel bez civilních ztrát. Jeden z hasičů utrpěl lehké zranění v důsledku dehydratace, neboť LSFD nemělo v době zásahu na místě dostatečnou kapacitu hasičů na pravidelné střídání. Zraněný hasič byl rychle převezen do nemocnice a je v stabilizovaném stavu.


Na místě události byly také přítomny jednotky Los Santos Police Department (LSPD) a Los Santos Emergency Medical Services (EMS), aby poskytly potřebnou podporu a zajišťovaly bezpečnost okolí. Díky spolupráci těchto tří složek byl požár během několika minut dostatečně pod kontrolou a byly minimalizovány možné škody.


Kapitán LSFD, John Grimes, vyzval občany, aby si uvědomili, že hasičská a záchranná služba má povinnost dorazit na místo události v souladu se zákonem do 10 minut od ohlášení. Připomněl, že i přes maximální snahu nemohou hasiči být na místě za pouhou minutu, zejména pokud musí přijet ze vzdálených stanic, například ze stanice v Grapeseedu. Toto čekání na příjezd hasičů může být kritické v případech, kdy se občané pokoušejí sami zachránit.


"Je důležité si uvědomit, že naše jednotky se snaží dorazit co nejrychleji, ale naše práce vyžaduje určitý čas a úsilí. Víme, že každý chce být hrdinou, ale pokoušet se o záchranné akce bez odborného výcviku může být nebezpečné a zpomalovat naši práci," uvedl kapitán Grimes.


V současné době zůstává příčina požáru na staveništi ve Vinewoodu stále nevyjasněna a vyšetřování bude pokračovat. LSFD, LSPD a EMS jsou připraveny reagovat na podobné události a zajišťovat bezpečnost občanů v Los Santos.




Autor: David Read Korekce: Mitchell Bondurant


41 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page