top of page
Obrázek autoraDavid Read

Falešná oznámení o výbušninách vyvolala paniku v San Andreas; pachatel zastřelen při pokusu o útěk

14. září 2023


V brzkých večerních hodinách dne 11. září 2023 přišlo na dispečink v San Andreas šokující hlášení o údajném umístění bomby v areálu stanice Los Santos Fire Department (LSFD) v Sandy Shores. Incident okamžitě vyvolal alarm a vyžádal si razantní reakci místních bezpečnostních složek.

Ilustrační foto

Veškeré jednotky zasahovaly rychle a koordinovaně; jednotky LSFD byly bezpečně evakuovány, zatímco policejní jednotky zajistily okolní perimetr. Jednotky speciálně vycvičené na detekci výbušnin s použitím psů, známé jako K-9 jednotky, vstoupily do areálu a pečlivě prohledaly podezřelý balíček. Zjištění po prvním zběžném ohledání bylo negativní, a pes neoznačil žádné stopy výbušnin.

Ilustrační foto

Následně byl nařízen průzkum okolí za pomoci letecké jednotky Air Unit, který však bohužel nepřinesl žádné další důležité stopy. Poté, co byli příslušníci Bomb Squadu povolány na místo, provedli detailní kontrolu podezřelého balíčku a potvrdili, že neobsahuje žádné výbušniny. Evakuace byla zrušena, a jednotky se vrátily k běžné patrolovací činnosti.

Ilustrační foto

Avšak vyšetřování se nezastavilo. Policejní jednotky z Detective Bureau začaly pátrat po osobě, která volala na tísňovou linku a podala falešný nahlášení. Nicméně toto pátrání bylo přerušeno dalším oznámením o podezřelém balíčku, tentokrát v oblasti East Customs. Policisté znovu rychle dorazili na místo a zajistili další neškodný balíček. Díky komunikaci s civilisty se zjistilo, že pachatel se pohybuje na čtyřkolce v oblasti Los Santos a měl by se nacházet někde v oblasti Down Town. Díky včasnému nahlášení obyvatel byly jednotky na stopě pachatele.

Ilustrační foto

V momentě, kdy byl vydáván zatýkací příkaz na podezřelého, byl spatřen jednou z prověřujících jednotek. Pachatel se pokusil uniknout, ale brzy zjistil, že nemá šanci utéct před cvičenými policejními důstojníky. Po krátkém pronásledování pachatel zastavil a začal vyhrožovat officerům. V tu chvíli jedna z policejních jednotek odvážně zasáhla a zatkla pachatele, necelou hodinu po prvním oznámení. Osoba byla následně převezena na stanici Vinewood Police Department, kde čelila obvinění za spáchané zločiny.


Nicméně, příběh nekončil tímto zatčením. Po propuštění z vězení, se pachatel pokusil napadnout jednoho z policejních důstojníků, který prováděl kontrolu dodržování práva a pořádku v oblasti Vespucci. Pachatel držel nůž pod krkem tohoto důstojníka a odmítal se vzdát. Situace se vyhrotila až k tragickému konci, kdy byl pachatel zastřelen.


Zraněný důstojník byl rychle převezen do nemocnice Pillbox Hill Medical Center a podroben léčbě, přičemž utrpěl pouze lehkou řeznou ránu v oblasti krku. Na druhé straně, pachatel byl kriticky zraněn a přes veškerou snahu lékařů nepřežil. Kulka zasáhla klíčová centra mozku a nebylo možné zachránit jeho život.


Sbor Los Santos Police Department (LSPD) a Los Santos Sheriff Department (LSSD) se omlouvá rodině a pozůstalým pachatele, avšak zdůrazňuje, že policejní složky jsou zodpovědné za ochranu všech občanů státu San Andreas. Vyzývají občany, aby nepodávali falešná hlášení a spolupracovali s jednotkami LSPD/LSSD, aby byla zachována bezpečnost všech. Tragický incident připomíná důležitost včasného a spolehlivého komunikování s bezpečnostními složkami v krizových situacích.

Los Santos Police & Sheriff Department



Autor: David Read Korekce: Mitchell Bondurant




32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page