top of page
Obrázek autoraDavid Read

Demonstrace před budovou Vinewood PD: Policisté zasahují proti nelegálnímu shromáždění

15. září 2023


Dne 9. září 2023 ve večerních hodinách došlo k nelegální demonstraci před policejní stanicí Vinewood, která se nachází v samém srdci města Los Santos. Demonstranti protestovali proti zadržení osob, které byly obviněny ze sprejování a poškozování majetku. Tato akce však nebyla oficiálně nahlášena ani schválena, což je v rozporu s platnými zákony státu San Andreas.

Ilustrační foto

Podle zprávy z městského oddělení veřejné bezpečnosti byla demonstrace prohlášena za nelegální, protože nesplnila požadavky na oficiální povolení. Organizátoři a účastníci byli vyzváni k rozpuštění shromáždění, ale po druhé výzvě na místo nepřišlo k rozpuštění a demonstrace pokračovala.


K situaci byl nasazen policejní pes, který měl za úkol zastrašit účastníky a přimět je k opuštění místa. Místní vedení LSPD/LSSD uvedlo, že zvolilo tuto formu zastrašení, aby se vyhnulo použití síly, ačkoli situace nebyla zcela klidná. Demonstranti během protestu používali ohňostroje přímo před policejní stanicí, což mohlo ohrozit bezpečnost okolního provozu a kolemjdoucích.


Je však třeba zdůraznit, že incident probíhal bez jakéhokoli zranění, a za to jsou jednotky LSPD/LSSD vděčné. Jeden z demonstrantů byl důkladně informován o postupu, jak požádat o oficiální povolení k demonstraci, což vedlo k ukončení nelegálního shromáždění.


Policie města Los Santos nyní vyzývá obyvatele, aby byli opatrní a nedopustili se účasti na nelegálních demonstracích, a aby dodržovali platné zákony. Tato opatření mají zajistit bezpečnost všech občanů a zabránit nekontrolovatelným situacím v budoucnosti.




Autor: David Read Korekce: Mitchell Bondurant

64 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page