top of page
Obrázek autoraAlejandro Lopez

Bombová hrozba u stanice Vinewood: Falešný poplach s tragickým koncem

6. října 2023

Dne 01.10.2023 ve večerních hodinách přišlo na dispatch oznámení o možné bombové hrozbě v oblasti přímo před stanicí Vinewood PD. Cílem mělo být služební vozidlo Chief of Justice, Nathaniel Bennetta, který byl na stanici z důvodu řešení několika závažných případů.



Postup LSPD a Bombsquadu

Státní bezpečnostní složky na místě okamžitě uzavřeli celý perimetr a zajistily příjezd dalších záchranných složek na místo. Největší pozornost vyvolala podivná kartonová krabice umístěná pod vozidlem viditelná z jedné strany vozu. Speciální jednotky LSSD spadající do jednotky zvané Bombsquad za použití speciálního nože a endoskopu prověřily obsah krabice a následně ji vyhodnotily jako, neškodnou. Následně se pozornost jednotky přesunula ke služebnímu vozidlu pana Bennetta jako takovému. Vozidlo bylo zprvu prohledáno důkladně zvenčí a poté byl zajištěn i interiér. Na závěr došlo k otevření části s motorem, která byla rovněž prohledána a bylo zjištěno, že celá hrozba byla nejspíše falešná.

Pro úplnou jistotu došlo k nasazení psa specializovaného na rozpoznání výbušnin, který rovněž nezaznamenal žádné náznaky výbušnin. Poté byl na voze zajištěn důkazní materiál a vozidlo bylo odtaženo na kompletní analýzu. Mezitím byl pan Bennett z budovy evakuován členy USMS, kteří ho v jiných neoznačených vozidlech bezpečně dopravili až na budovu DOJ. Co se týče zamestnanců LSPD a LSSD v budově stanice Vinewood, všichni byli evakuováni do bezpečnějších částí budovy popřípadě mimo budovu. Veškerá ostatní činnost státních bezpečnostních složek byla přesunuta dočasně na stanice Davis a Sandy Shores. Nedošlo rovněž k žádnému ohrožení zadržených osob v celách.

Neprofesionální jednání LSFD jednotek

Na místě zasahovala i jednotka LSFD, která se opět činila ve svém profesionálním jednáním. Z několika zdrojů můžeme potvrdit že po příjezdu LSFD jednotky jeden člen po zjištění že se na místě může nacházet bomba. Vzal telefon, což v oblasti kde může být bomba může být samo osobě nebezpečné, a někomu zavolal se slovy cituji: "čau, jestli chceš, tak přijeď a vem sanitku, kdyby tu náhodou bouchnul nějaký z toho bombsquadu." . Obrázek si můžete udělat samy.


Perimetr narušovali pachatelé

Co se týče zajištění perimetru, všichni civilisté byli vyzváni k opuštění oblasti, byla pozastavena rádiová komunikace a bylo nasazeno co nejvíce jednotek pro zajištění bezpečí lidu státu San Andreas. Bohužel však i přesto někteří občané narušovali záměrně perimetr, čímž se vystavili riziku i trestnímu stíhání.

Shodou okolností právě občané, kteří byli neprodleně po akci a krátkém ujíždení zadrženi, byli pachateli tohoto nebezpečného a nepěkného pokusu o vtip.


Ujíždení podezřelých skončilo na staveništi poblíž PDM, kde se snažili dostat na jeřáb.

Jedna z osob byla během lezení ve výšce ca. dvou metrů nad zemí zasažena taserem a zadržena.

Druhá osoba bohužel i přes snahu jednotek skočila z vrcholu jeřábu a i přes pokusy zachránit osobě život, byl daný muž na místě mrtev. Osoba, která byla zadržena byla později i obviněna a po podepsání dohody převezena do státní věznice.



Tiskový mluvčí apeluje na občany, že zneužívání tísňové linky, vyhrožování bombovým útokem a obdobné činy vytěžují státní bezpečnostní složky a ohrožují bezpečnost osob po celém státě San Andreas.

Zároveň bylo zjištěno, že se nejednalo o plánovaný útok na osobu pana Bennetta, pouze došlo ke smutné shodě náhod, kdy zaparkoval své vozidlo na parkovišti u stanice.

My za všechny občany chceme poděkovat jednotkám bombsquadu a celému sboru za jejich profesionální přístup a nasazení!

Autor: Alejandro Lopez

40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page